Besteed jij werkzaamheden wel eens uit?

Besteed jij werkzaamheden wel eens uit?

Alle touwtjes in eigen handen en niet voor een baas werken? Dat klinkt voor veel mensen als de ideale baan. Het is dat ook niet vreemd dat steeds meer mensen ervoor kiezen om voor zichzelf te beginnen. Wat de motivatie ook is, het is hoe dan ook belangrijk om goed voorbereid aan de slag te gaan. Er komt logischerwijs veel kijken bij het starten van een eigen onderneming. Van het verkennen van de markt tot aan het kiezen van een rechtsvorm en het zoeken naar klanten, tot aan het regelen van de administratie en financiering, alles moet je zelf regelen. Waar ook over moet worden nagedacht is het eventueel uitbesteden van bepaalde taken en processen. Dit roept altijd veel vragen op en de keuze hiervoor is dan ook vaak niet makkelijk gemaakt. Om je meer op weg te helpen lees je in dit blog enkele tips.

 

Zelf doen

Je eerste gedachte zal waarschijnlijk gaan naar het zelf uitvoeren van het werk. Vaak is het moeilijk om dingen uit handen te geven wanneer het je eigen onderneming betreft. Zelf doen heeft zo zijn charme. Je overziet al het werk en weet welke impact bepaalde zaken op elkaar hebben. Dit wordt dan ook vaak gekozen als eerste stap. Het is hierbij goed om inzichtelijk te hebben welke taken er nu precies gedaan moeten worden en welke kennis en middelen je hebt om dit zelf uit te kunnen voeren. Daarnaast moet je voor jezelf nagaan waar je energie van krijgt en hoeveel tijd je in bepaalde taken wilt steken. Merk je dat je niet voldoende kennis hebt voor bepaalde taken, deze teveel tijd kosten of het werk ten koste gaat van de groei die je met je onderneming kunt maken? Dan kan uitbesteden een interessante optie zijn.

 

Uitbesteden

Door werk uit te besteden leg je de randzaken bij anderen neer en heb je zelf de ruimte om te richten op het werk waarmee je de onderneming echt kunt laten groeien. Werk loslaten is niet gemakkelijk, maar als je alle voor- en nadelen goed hebt overwogen is dit in sommige gevallen toch de beste oplossing. De stap zetten om werk uit te besteden kost tijd en geld, maar verdient zich ook terug. Kies taken om uit te besteden wanneer je weet dat ze meer opleveren als iemand anders ze uitvoert. Zo kun je bijvoorbeeld de boekhouding, administratie, vormgeving, copywriting, acquisitie en marketing uitbesteden. Houd je deze zaken toch wat liever dichterbij, kies er dan voor om specifieke onderdelen uit te besteden. Zo kun je de online marketing uitbesteden bij Blauwe Monsters om je zelf te focussen op de offline kanalen. Wat dacht je van white label linkbuilding door Blauwe Monsters? Het werk wordt extern verricht en zelf rapporteer je de resultaten. Zo kun je zonder enige moeite alle diensten één-op-één doorzetten richting jouw eigen klanten. Waar je ook voor kiest, zorg dat je de controle behoudt over het uitbestede werk en blijf goed in contact met de externe partij.

Comments are closed.